Waarom uitbesteden van rapportages voor het mkb slim is

In de hedendaagse digitale wereld staan bedrijven voortdurend voor de keuze tussen self-hosting en het uitbesteden van hun IT-oplossingen. Vooral voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) lijkt self-hosting aantrekkelijk vanwege de ogenschijnlijke controle en autonomie. Echter, de realiteit is dat self-hosting vaak niet de meest verstandige keuze is. In dit blog leggen we uit waarom, en hoe het uitbesteden van uw hosting aan ons u veel voordelen kan bieden.

Wat is self-hosted?

Self-hosting betekent dat een bedrijf zelf de servers en software beheert waarop hun applicaties en data draaien. Dit houdt in dat alle hardware en software lokaal wordt geïnstalleerd en onderhouden door het bedrijf zelf, zonder afhankelijk te zijn van externe serviceproviders. Hoewel dit enige mate van controle en maatwerk biedt, brengt het ook aanzienlijke uitdagingen en kosten met zich mee.

Hoge kosten en complex beheer

Het zelf hosten van IT-oplossingen brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Niet alleen zijn er initiële investeringen in hardware en software, maar ook doorlopende kosten voor onderhoud, updates en beveiliging. Voor een mkb-bedrijf kunnen deze kosten snel oplopen, zonder dat hier direct een zichtbare meerwaarde tegenover staat. Daarnaast vergt self-hosting specialistische kennis en vaardigheden. Het onderhouden van servers, het implementeren van beveiligingspatches, en het oplossen van technische problemen zijn tijdrovende taken die uw interne team kunnen overbelasten.

Ontzorging door experts

Door klant te worden bij ons, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de complexe en tijdrovende aspecten van IT-beheer. Wij nemen het volledige beheer en onderhoud van uw hostingomgeving uit handen. Onze expertise zorgt ervoor dat uw systemen altijd up-to-date en veilig zijn, zonder dat u hiervoor extra personeel hoeft in te schakelen. Dit betekent dat u zich volledig kunt richten op uw kernactiviteiten, terwijl wij zorgen voor de rest.

Kostenefficiëntie en snel resultaat

Eén van de grootste voordelen van het uitbesteden van uw hosting aan ons is de kostenefficiëntie. Doordat wij meerdere klanten bedienen, kunnen wij schaalvoordelen behalen die direct ten goede komen aan onze klanten. U betaalt minder dan bij self-hosting en krijgt tegelijkertijd toegang tot onze geavanceerde infrastructuur en best practices. Bovendien ontwikkelen wij standaard dashboards die zich in de markt hebben bewezen. Dit zorgt ervoor dat u snel resultaat ziet en direct profiteert van onze ervaring en kennis.

Continu verbeteren door best practices

Wij ontwikkelen niet alleen rapporten op basis van best practices, maar passen deze ook aan bij updates van Syntess. Dit betekent dat u altijd beschikt over de meest actuele en effectieve oplossingen. Door de lessen die wij leren bij andere klanten, kunnen wij u inspireren om op een nieuwe manier naar uw prestaties en processen te kijken. Wij fungeren als uw gids, waardoor u continu kunt blijven verbeteren.

Kortom, door te kiezen voor onze hostingdiensten wordt uw bedrijf ontzorgd, bespaart u kosten, en krijgt u sneller resultaten. Wij helpen u om continu te verbeteren en optimaal te presteren.

Neem contact met ons op om vrijblijvend meer te horen over onze oplossing: