Efficiëntie in Maandrapportages met Power BI voor de Bouw- en Installatiebranche

Efficiëntie in Maandrapportages met Power BI voor de Bouw- en Installatiebranche

Maandrapportages zijn een essentieel onderdeel van het beheer van bouw- en installatieprojecten. Ze bieden cruciale inzichten in de financiële gezondheid, projectvoortgang en andere belangrijke bedrijfsindicatoren. Echter, voor veel bedrijven is het opstellen van deze rapportages een tijdrovend en frustrerend proces. Bij Notifica hebben we een oplossing ontwikkeld die deze problemen aanpakt en het proces van maandrapportages drastisch vereenvoudigt en versnelt.

De Uitdaging: Tijdrovende en Frustrerende Maandrapportages

Veel van onze klanten in de bouw- en installatiebranche maken hun maandrapportages nog steeds op de traditionele manier:

 • Gegevens worden handmatig verzameld uit verschillende systemen en Excel-bestanden.
 • Excelbestanden worden aan elkaar gekoppeld en berekeningen worden handmatig uitgevoerd.
 • Rapportages worden van commentaar voorzien, geprint of naar PDF omgezet en vervolgens verstuurd.

Dit proces is niet alleen tijdrovend, maar ook foutgevoelig. Kleine foutjes in de gegevensinvoer of formules kunnen leiden tot onnauwkeurige rapportages, wat gevolgen kan hebben voor de besluitvorming en strategische planning.

De Oplossing: Geautomatiseerde Maandrapportages met Power BI

Bij Notifica hebben we een innovatieve oplossing ontwikkeld die het proces van maandrapportages drastisch verbetert. Door gebruik te maken van Power BI in combinatie met ERP-systemen zoals Syntess, kunnen we maandrapportages volledig automatiseren. Onze oplossing biedt:

 • Geautomatiseerde gegevensverzameling: Gegevens uit verschillende bronnen worden automatisch verzameld en geïntegreerd.
 • Realtime inzichten: Rapportages zijn op elk moment van de dag beschikbaar en altijd up-to-date.
 • Eenvoudige toegang: Met één druk op de knop zijn alle rapportages beschikbaar, zonder de noodzaak van handmatige aanpassingen of berekeningen.
 • Gebruiksvriendelijke dashboards: Intuïtieve en visueel aantrekkelijke dashboards die gemakkelijk te interpreteren zijn.

De Voordelen: Tijd Besparen en Fouten Minimaliseren

Onze oplossing brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Tijdsefficiëntie: Wat voorheen uren of zelfs dagen kostte, is nu binnen enkele minuten beschikbaar. Dit geeft uw team meer tijd om zich te concentreren op belangrijke taken in plaats van administratieve werkzaamheden.
 • Nauwkeurigheid: Door het elimineren van handmatige gegevensinvoer en berekeningen worden fouten geminimaliseerd, wat leidt tot meer betrouwbare rapportages.
 • Betere besluitvorming: Realtime, nauwkeurige data zorgt ervoor dat management en projectleiders beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.
 • Toegankelijkheid: Rapportages zijn overal en altijd beschikbaar, of u nu op kantoor, thuis of op locatie bent.

Klantverhaal: Een Succesvolle Implementatie

Een van onze klanten, een grote installateur, ervoer de maandelijkse rapportagecyclus als bijzonder vervelend en tijdrovend. Met onze oplossing hebben we hun proces volledig getransformeerd. Door de integratie van Power BI met hun Syntess ERP-systeem, konden we hun rapportages automatiseren en vereenvoudigen. Nu heeft het managementteam op elk moment toegang tot actuele rapportages, waardoor ze beter en sneller kunnen reageren op veranderingen en uitdagingen binnen hun projecten.

Conclusie: De Toekomst van Maandrapportages

Bij Notifica zijn we ervan overtuigd dat de toekomst van maandrapportages ligt in automatisering en real-time data-inzichten. Onze Power BI-oplossingen, geïntegreerd met ERP-systemen zoals Syntess, bieden de bouw- en installatiebranche de tools die ze nodig hebben om efficiënter en effectiever te werken.

Bent u klaar om uw maandrapportages te transformeren en uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Neem contact op met Notifica en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het optimaliseren van uw rapportageprocessen. Samen zorgen we ervoor dat u niet alleen tijd en middelen bespaart, maar ook beschikt over de inzichten die nodig zijn om succesvol te blijven in een concurrerende markt.