Real-time inzicht en controle in voortgang en budgetten van projecten

Real-time Inzicht en Controle met Power BI voor de Bouw- en Installatiebranche

In de bouw- en installatiebranche is het essentieel om continu inzicht te hebben in de voortgang en budgettering van projecten. Echter, voor veel bedrijven is dit een uitdagend proces geweest. Bij Notifica hebben we een geavanceerde oplossing ontwikkeld die projectleiders en controllers helpt om real-time aanpassingen te maken en nauwkeurig inzicht te krijgen in het percentage gereed van projecten en hun budgetstatus. Onze Power BI-rapportages, geïntegreerd met ERP-systemen zoals Syntess, bieden ongeëvenaarde transparantie en controle.

De Uitdaging: beperkt inzicht in projectvoortgang en budgettering

Veel van onze klanten stonden voorheen voor een enorme uitdaging als het ging om:

Inzicht in het percentage gereed van projecten

Het was lastig om te bepalen hoe ver een project gevorderd was, wat leidde tot inefficiënties en verrassingen.

Budgetbeheer
Het was moeilijk te voorspellen of een project binnen, op of buiten budget zou eindigen, wat financiële planning bemoeilijkte. Deze beperkingen zorgden voor onzekerheid en maakten het moeilijk voor projectleiders en controllers om effectief te sturen en tijdig bij te sturen waar nodig.

De oplossing: real-time aanpassingen en inzichten met Power BI

Bij Notifica hebben we een oplossing ontwikkeld die deze uitdagingen aanpakt door gebruik te maken van de krachtige mogelijkheden van Power BI in combinatie met ERP-systemen zoals Syntess. Onze oplossing biedt de volgende voordelen:

Real-time aanpassingen door projectleiders

Projectleiders hebben nu de mogelijkheid om real-time aanpassingen te maken ten opzichte van de begroting (calculatie). Ze kunnen direct aangeven of ze binnen het budget zullen blijven, wat zorgt voor een proactieve aanpak bij budgetbeheer.

Directe doorvoering van aanpassingen

De doorgevoerde aanpassingen worden onmiddellijk bijgewerkt in het systeem. Dit betekent dat alle betrokkenen altijd over de meest actuele gegevens beschikken, wat cruciaal is voor nauwkeurige en efficiënte projectsturing.

Nauwkeurig Inzicht voor controllers

Controllers kunnen met slechts één druk op de knop de onderhanden werkpositie van de projecten bepalen. Dit zorgt voor een transparant overzicht van de financiële status van alle lopende projecten, waardoor zij beter in staat zijn om financiële risico’s te beheren en strategische beslissingen te nemen.

De voordelen: transparantie, efficiëntie en betere besluitvorming

Onze oplossing biedt tal van voordelen voor bedrijven in de bouw- en installatiebranche:

  • Transparantie: Altijd een helder beeld van de projectvoortgang en budgetstatus.
  • Efficiëntie: Minder tijd kwijt aan handmatige updates en meer focus op strategische planning en uitvoering.
  • Betere Besluitvorming: Nauwkeurige en real-time data zorgen voor beter geïnformeerde beslissingen.

Klantverhaal: verbeterde controle en efficiëntie

Een van onze klanten, een middelgrote installateur, had voorheen moeite om tijdig en nauwkeurig inzicht te krijgen in de voortgang en budgettering van hun projecten. Met onze Power BI-oplossing kunnen hun projectleiders nu real-time aanpassingen maken en direct aangeven of ze binnen het budget blijven. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering in de projectcontrole en efficiëntie. Controllers hebben nu met één druk op de knop toegang tot de actuele onderhanden werkpositie, wat resulteert in betere financiële planning en risicobeheer.

Conclusie: de toekomst van projectbeheer in de Bouw- en Installatiebranche

Bij Notifica zijn we ervan overtuigd dat de toekomst van projectbeheer ligt in real-time data-inzichten en automatisering. Onze Power BI-rapportages, geïntegreerd met ERP-systemen zoals Syntess, bieden bedrijven de tools die ze nodig hebben om hun projectvoortgang en budgettering nauwkeurig en efficiënt te beheren.

Bent u klaar om uw projectbeheer te transformeren en uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Neem contact op met Notifica en ontdek hoe onze geavanceerde Power BI-oplossingen u kunnen helpen bij het optimaliseren van uw projectbeheerprocessen. Samen zorgen we ervoor dat u beschikt over de inzichten en tools die nodig zijn om succesvol te blijven in een concurrerende markt.

 

Neem contact met ons op om vrijblijvend meer te horen over onze oplossing: