Transformeren van financieel inzicht: uitdaging van een klant in zwaar weer

In de dynamische wereld van de bouw- en installatiebranche is het essentieel om grip te hebben op de financiële prestaties van projecten en contracten. Dit inzicht stelt bedrijven in staat om strategische beslissingen te nemen en duurzaam te groeien. Bij Notifica zijn wij gespecialiseerd in het leveren van geavanceerde Power BI-rapportages, geïntegreerd met ERP-systemen zoals Syntess. Onze oplossingen helpen bedrijven om beter inzicht te krijgen in hun data en zo hun prestaties te optimaliseren. Onlangs hebben we een klant geholpen die te kampen had met financiële problemen door het gebrek aan inzicht in de rendementen van hun contracten en opdrachtgevers.

De uitdaging: gebrek aan financieel inzicht

Bij deze klant stond de financiële gezondheid onder druk. Er was geen duidelijk zicht op de rendementen van verschillende contracten en opdrachtgevers, wat leidde tot verlieslatende situaties. Dit gebrek aan inzicht maakte het moeilijk om weloverwogen beslissingen te nemen en effectief te sturen op winstgevendheid. De klant wist niet welke contracten bijdroegen aan hun succes en welke juist een negatieve impact hadden op hun financiële resultaten.

De oplossing: een inzichtelijk dashboard

Om deze uitdaging aan te pakken, hebben we bij Notifica een krachtig en gebruiksvriendelijk dashboard ontwikkeld in Power BI. Dit dashboard biedt gedetailleerde inzichten in de financiële prestaties van alle contracten en opdrachtgevers. We integreerden gegevens uit het ERP-systeem Syntess en andere relevante bronnen om een holistisch beeld te creëren van de financiële situatie.

Het dashboard was ontworpen met de volgende doelstellingen:

Het identificeren van winstgevende en verlieslatende contracten.
Het bieden van een helder overzicht van de rendementen per opdrachtgever.
Het ondersteunen van strategische beslissingen door middel van actuele en nauwkeurige data.

De resultaten: strategische beslissingen en financiële gezondheid

Met het nieuwe dashboard in gebruik, kreeg de klant snel inzicht in welke contracten en opdrachtgevers winstgevend waren en welke niet. Dit stelde hen in staat om onderbouwde beslissingen te nemen over hun portfolio. Verlieslatende contracten werden geïdentificeerd en er werd een strategie ontwikkeld om afscheid te nemen van deze contracten, wat leidde tot een verbetering van de algehele financiële gezondheid van het bedrijf.

Daarnaast gaf het dashboard de klant de mogelijkheid om proactief te reageren op financiële trends en patronen. Dit betekende dat ze in een vroeg stadium konden ingrijpen bij potentiële probleemgebieden, waardoor ze hun financiële prestaties beter konden beheren en optimaliseren.

Conclusie: het belang van financieel inzicht

Het succesverhaal van deze klant illustreert het cruciale belang van gedetailleerd financieel inzicht voor bedrijven in de bouw- en installatiebranche. Bij Notifica zijn we toegewijd aan het helpen van bedrijven om hun data om te zetten in waardevolle inzichten. Onze expertise in Power BI-rapportages en integratie met ERP-systemen zoals Syntess stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die bedrijven helpen om hun financiële prestaties te verbeteren en hun strategische doelen te bereiken.

In een sector waar elke beslissing kan leiden tot grote financiële gevolgen, biedt Notifica de tools en inzichten die nodig zijn om succesvol te navigeren. Wij geloven in de kracht van data om bedrijven te transformeren en te laten groeien. Door het leveren van duidelijke en actiegerichte rapportages, helpen we onze klanten om weloverwogen beslissingen te nemen en hun concurrentiepositie te versterken.

Neem contact met ons op om vrijblijvend meer te horen over onze oplossing: