Optimaliseer de Kwaliteit van je ERP en Krijg Inzicht met Power BI

 

In de bouw- en installatiebranche is een goed ingericht ERP-systeem cruciaal voor het beheer van projecten, budgetten en operationele processen. Bij Notifica begrijpen we het belang van nauwkeurige en actuele data voor het nemen van strategische beslissingen. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van Power BI-rapportages die naadloos integreren met ERP-systemen zoals Syntess. Dit helpt bedrijven niet alleen om beter inzicht te krijgen in hun data, maar ook om eventuele tekortkomingen in hun ERP-systeem aan te pakken.

De Uitdaging: Onvoldoende Ingericht Syntess ERP

Onlangs kregen we te maken met een klant die was overgestapt naar Syntess, maar twijfelde of het systeem wel goed was ingericht. Deze klant liep tegen verschillende problemen aan:

  • Onvolledige velden en gegevens.
  • Gebrek aan mogelijkheden om data te filteren door ontbrekende ingevulde velden.
  • Algemene onzekerheid over de juistheid en bruikbaarheid van de data in Syntess.

Veel bedrijven vragen zich af of hun ERP-systeem goed genoeg is ingericht om te starten met Power BI. Bij Notifica draaien we deze vraag om: door eerst de data uit Syntess te ontsluiten in onze Power BI-oplossing, wordt direct zichtbaar waar optimalisaties nodig zijn.

De Oplossing: Inzicht door Data Ontsluiting met Power BI

Wij hebben de database van de klant ontsloten in onze Power BI-oplossing. Dit bracht verschillende tekortkomingen aan het licht:

  • Lege velden waar cruciale informatie had moeten staan.
  • Onvoldoende ingevulde velden die essentieel zijn voor effectieve data-analyse en filtering.
  • Inconsistente gegevens die de nauwkeurigheid van rapportages beïnvloeden.

Door deze inzichten konden we de klant direct laten zien waar verbeteringen nodig waren. Dit proces gaf niet alleen duidelijkheid over de huidige status van hun ERP-inrichting, maar bood ook concrete handvatten om gericht optimalisaties door te voeren.

De Resultaten: Gerichte Optimalisatie en Verbeterde Inzichten

Met de inzichten verkregen uit Power BI kon de klant gerichte stappen ondernemen om hun Syntess ERP-systeem te optimaliseren. Dit resulteerde in:

  • Vollediger en consistenter ingevulde velden.
  • Betere categoriseringen die de mogelijkheden voor filtering en diepgaande analyses verbeterden.
  • Verhoogde nauwkeurigheid en bruikbaarheid van de data, wat leidde tot meer vertrouwen in de rapportages en besluitvorming.

Dankzij deze verbeteringen kon de klant niet alleen efficiënter werken, maar ook beter strategisch sturen op basis van betrouwbare en actuele data.

Conclusie: Begin met Inzicht, Optimaliseer Uw ERP

Bij Notifica geloven we dat inzicht de eerste stap is naar optimalisatie. Door de data uit uw ERP-systeem zoals Syntess te ontsluiten met Power BI, helpen we u niet alleen om waardevolle inzichten te verkrijgen, maar ook om uw ERP-systeem gericht te verbeteren. Onze aanpak stelt u in staat om de potentiële problemen en hiaten in uw data snel te identificeren en aan te pakken, wat leidt tot een beter ingerichte en effectievere bedrijfsvoering.

Bent u klaar om de kracht van uw data te ontsluiten en uw ERP-systeem te optimaliseren? Neem contact op met Notifica en ontdek hoe onze Power BI-oplossingen u kunnen helpen om uw bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen. Samen zorgen we ervoor dat u niet alleen beschikt over de juiste data, maar ook over de tools en inzichten om deze data optimaal te benutten.

Neem contact met ons op om vrijblijvend meer te horen over onze oplossing: